top of page

Delen

Met de basisvoorwaarde van een onverslaanbare kop koffie wordt het tijd om te kijken naar het eigenlijke hoofddoel : delen. Delen betekent iets van jezelf geven aan een ander, dat kan in tijd, aandacht, geld. Vooral de eerste 2 zijn voor ons koffiehuis belangrijk.

Delen ‘dichtbij’ : heb je een middag niets te doen en wil je jezelf nuttig maken? Schuif aan in het koffiehuis en bekijk welke mensen op jou zitten te wachten. De mogelijkheid om te delen moet sterk worden gevoed door reeds bestaande organisaties, die ons koffiehuis als etalage kunnen gebruiken om vrijwilligers in te zetten. Doordat deze etalage als het ware erg laagdrempelig is, verwachten we dat kleine klusjes en contactmomenten snel en eenvoudig zijn in te vullen.

Na verloop van tijd zal e.e.a. meer op relatie gaan (‘mijn vriend is vluchteling en heeft even hulp nodig’), maar in de initiële fase zal er eerst een tijdspanne zijn van directe hulp zonder relatie. E.e.a. bijt elkaar niet, maar groeit samen op.  Organisaties waar de samenwerking mee wordt gezocht zijn Welzijn Molenlanden, Dorpskamer Giessenburg etc.

 

Delen ‘ver weg’ : de horeca-opbrengsten van Deelcafé De Buuf komen ten goede aan projecten buiten Giessenburg, veelal in het buitenland. Met de winst van elke kop thee, overheerlijke latte of vers gebak draagt u dus direct bij deze projecten!
Elke maand wordt de opbrengst feestelijk overhandigd aan een initiatief van een Giessenburger "ver weg", die betrokken is bij een project waarbij de focus ook telkens op het welzijn van de ander ligt. Naast het financieel ondersteunen proberen we door middel van informatieverstrekking en presentaties en/of films ook een platform te bieden waarmee de projecten aan bekendheid kunnen winnen. Zodoende willen we contacten en links leggen met projecten wereldwijd. Om betrokken te zijn, te delen in tijd en aandacht op afstand, maar ook zeker niet in de laatste plaats om juist Giessenburgers die op zoek zijn naar meer invulling de opties te kunnen tonen en te inspireren! 

Hier vindt u een overzicht van de projecten die tot op heden een bijdrage hebben ontvangen van Deelcafé De Buuf. 

bottom of page