top of page

Over Deelcafé De Buuf

Introductie - wat doen we precies?
 

Deelcafé De Buuf is een 100% non-profit koffiehuis aan de Kerkweg in Giessenburg. Vanaf voorjaar 2020 maken we met een enthousiast team van vrijwillige 'deelgenoten vier dagen per week de beste koffiespecialiteiten, lekkerste taarten, tostis en nog veel meer voor onze bezoekers.


Missie - waarom doen we wat we doen?

De ultieme drijfveer van De Buuf is de wens om 'een goede buur' te zijn voor mensen dichtbij en ver weg. En hoe word je een goede buur? Volgens ons is dat - in theorie -  vrij eenvoudig: door te delen! Delen in tijd en aandacht met mensen dichtbij, maar bijvoorbeeld ook delen in middelen en contacten aangaan met mensen in nood verder weg.  'Delen dichtbij' en 'delen ver weg' noemen we dat.

Deelcafé de Buuf valt onder Stichting in het hart te Giessenburg'Deelcafé' - hoe gaan we te werk?

 

Delen dichtbij

Een warm welkom, oprechte aandacht, écht goede koffie van onze barista's, dagverse taarten en overheerlijke tosti's. We willen met het koffiehuis een warme ontmoetingsplaats creëren waar inwoners van Giessenburg zich thuis voelen. Waar mensen samen kunnen optrekken, waar nieuwe lokale ideeën ontstaan en waar het elke dag een klein feestje is om langs te gaan. Zo komen mensen tot bloei in een omgeving die naar hen omziet!

Delen ver weg
Naast het delen van tijd en aandacht in een lokale setting is de Buuf ook gefocust op 'delen ver weg': de horeca-opbrengst per maand komt namelijk 100% ten goede aan een project van  Giessenburgers ver weg'. Projecten waar we ook na een donatie betrokken bij blijven en contact mee onderhouden, om te blijven supporten en anderen te inspireren. Zo maken we door lokaal actief te zijn wereldwijd een verschil in de levens van mensen die het moeilijk hebben! 

bottom of page