top of page

Espresso

1) Neem de pistonhouder uit de machine, maak de keuze uit de 1- of 2-kops piston, afhankelijk van 1 of 2 kopjes espresso zetten
 

2) Neem een voorverwarmd espressokopje van de machine, of spoel een koud kopje even kort om met heet water zodat deze op temperatuur komt.
 

3) Vul de piston met 7 of 14 gram koffie (1 of 2 koppen) uit de bonenmolen en druk de koffie aan ('stevig' maar niet keihard)
 

4) Strijk met je vinger eventuele losse koffie van de ring van de piston af. Dit is belangrijk om vervuiling van de groep te voorkomen (geeft een hele bittere smaak)
 

5) Zet de piston terug in de machine, en draai licht aan. Vast = vast, er is geen kracht benodigd.

6)  Activeer nu binnen 4-5 seconden de watertoever voor 1 of 2 espresso (anders verbrand de koffie) en laat de koffie in het kopje stromen
 

7) De koffie is gezet, deze kan nu worden uitgeserveerd door de gastvrouw/heer. Serveer met Tony's Chocolony tabletje. Blijf zelf bij de machine.

 

8) Neem de piston uit de machine, klop deze leeg op de afkloplade, spoel na met heet water (evt met de borstel bij vastzittende resten) en zet deze weer in de groep. Zo blijft de piston schoon én warm voor de volgende zetbeurt. Belangrijk : kom je er even niet uit? Neem contact op met Dick, en laat de machine even rusten in de tussentijd.
 

bottom of page